Missie en visie

“Konsilas” is Esperanto en betekent “advies geven”. En dat is precies wat Herman Bruyland wou doen toen hij het bedrijf oprichtte in 2014. Konsilas mag dan wel een jong adviesbedrijf zijn, onze activiteiten zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de banksector.

 

Wat doen wij?

Konsilas is uw onafhankelijk expert voor particulier en bedrijfskrediet:

  • Wij helpen particulieren met oplossingen voor minder evidente of moeilijke leningen en met aangepaste schuldsaldoverzekeringen.
  • Wij treden op als CFO ad interim bij zelfstandigen, commerciële bedrijven en vzw’s, zowel voor eenmalige projecten als voor terugkerende opdrachten.

Onze werkwijze

Konsilas staat voor degelijke voorbereiding, voor afgewerkte oplossingen, voor juridisch correcte stappen, voor frequent overleg met de klant en voor discretie. Bovendien volgen wij alle relevante maatschappelijke en financiële ontwikkelingen op de voet.

Wij hechten veel belang aan uw specifieke wensen en behoeften. Na een grondige analyse van uw situatie gaan wij steeds op zoek naar nieuwe, ongewone of niet-verkende oplossingen op maat.

Voor kredietaanvragen en leningen is een goede voorbereiding bijvoorbeeld essentieel. Dankzij onze jarenlange expertise weten wij precies wat de kredietanalisten en beslissers van uw bank verwachten.

Samen met u bereiden wij een doordacht kredietdossier voor dat uw sterke punten benadrukt en mogelijke zwaktes het hoofd biedt. Zo kunt u een solide kredietaanvraag indienen bij uw bank en vergroot u uw kansen en mogelijkheden.

Zelfstandigen en bedrijven helpen wij op twee manieren:

  • ofwel adviseren wij u op de achtergrond
  • ofwel begeleiden wij u actief in de onderhandelingen met uw bank

Naast kredietoplossingen zorgen wij als erkend verzekeringsmakelaar (FSMA nr. 115135A) ook voor aangepaste schuldsaldoverzekeringen of bedrijfsleidersverzekeringen.

Wilt u een lening of financieel bedrijfsadvies op maat?